Home Contact Voeg toe aan Favorieten Print deze pagina    
Home | Voorstellen | Contact | Site Map
   Parrotbunch WebShop

  Informatie Menu
  Algemeen
  Voeding
  Verzorging
  Gedrag
  Gezondheid
  Overig

  Clicker Trucs & Spel Sub
  Rondje draaien
  Ja & Nee knikken
  'Hallo' zwaaien
  Bel rinkelen
  Schreeuwen afleren
  Clicker Spel Humaan


 
             Een simpele oefening, ook voor vogels die (nog) niet gemakkelijk gehanteerd kunnen worden!
 
 
Het Doel van het spel

Het doel van dit spel is uw vogel een bel te laten rinkelen op commando. Voor deze truc zijn verschillende opties mogelijk. U kunt gebruik maken van een antieke ‘hotelbel’ waar de vogel op het knopje moet drukken. Een andere mogelijkheid is een belletje die u ergens aan bevestigd zodat deze in de lucht hangt en waar de vogel tegen moet tikken of waar een koordje aan hangt waar de vogel aan moet trekken. Kies één bel uit en verander deze niet tijdens de training.

Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk - Gemiddeld - Moeilijker

Benodigdheden

 
Trainingsmethode Rondje Draaien

Stap 1
Plaats de bel op tafel en laat uw vogel hieraan wennen. Click & Beloon als hij erna toe loopt. Click & Beloon elke keer dat uw vogel naar de bel loopt of u de bel naar hem toe kan verplaatsen zonder dat hij dit eng vindt. Als uw vogel zich vertrouwd voelt met de bel gaan we door naar stap 2. (Foto's 1 t/m 5 fotreportage)

Stap 2
Nu uw vogel de bel heeft geaccepteerd demonstreren wij hem hoe deze werkt. Speel met de bel en laat hem zien hoe hij hem moet ‘bedienen’. De ene vogel bekijkt het op een afstandje en een ander zal meteen naar u toe lopen om nieuwsgierig te kijken wat u doet. Gun uw vogel de tijd! Als uw vogel naar u toe komt: Click & Beloon. Als hij de bel zelfs aanraakt: Click & Beloon. Indien uw vogel bang is voor de bel, kunt u hem met een lekkertje richting de bel lokken. Voor elk klein stukje die hij richting de bel maakt: Click & Beloont u hem. Uiteindelijk kunt u het lekkertje dicht bij de bel houden zodat hij de bel automatisch aanraakt bij het willen pakken van het lekkertje: Click & Beloon.
Doe dit net zo vaak tot uw vogel zich gemakkelijk voelt bij de bel en deze continu aanraakt voor zijn beloning. (Foto's 6 t/m 8 fotreportage)


Stap 3
Nu uw vogel de bel heeft geaccepteerd en hij deze aanraakt, wacht u de volgende keer dat hij de bel aanraakt even voor u clickt. Hopelijk zal uw vogel de bel nogmaals aanraken en dit keer wat harder waardoor hij de bel daadwerkelijk laat rinkelen, nu Click & Beloont u hem meteen. Herhaal dit tot uw vogel de bel per keer minstens 1x laat rinkelen. Als dit goed gaat, wacht u na 1x rinkelen met het clicken en waarschijnlijk zal uw vogel de bel nogmaals rinkelen; Click & Beloon! Nu clicken we dus voor 2x achtereen rinkelen. (Foto's 9 en 10 fotreportage)


Stap 4
Wanneer de vogel de bel minstens 2 x rinkelt en dit consistent doet gaan we een stapje verder. Verplaats de bel iets van de vogel af, hopelijk loopt de vogel naar de bel toe om deze te rinkelen: Click & Beloon. Dit voert u langzaam op door de bel telkens verder van uw vogel te plaatsen tot de uiteindelijke afstand die u wenst te creëren. Indien dit prima gaat, koppelt u er een verbaal commando aan.
 

Foto's Training
Foto 1 Foto  2 Foto  3 Foto  4 Foto 5
Foto 6 Foto 7 Foto 8 Foto 9 Foto 10

Belangrijk!

Vergeet niet dat elke vogel anders is en de een sneller leert dan de ander. Indien u merkt dat uw vogel verward raakt, ga dan een stap terug in de training. Train niet te lang en stop altijd vóórdat de interesse van uw vogel minder wordt. Zo houdt u de trainingen interessant en leuk voor uw vogel en dit zal de beste resultaten geven.

 
 
 
Algemeen | Verzorging | Voeding | Gezondheid | Gedrag | Overig | Extra

Copyright [2001-2016] Parrotbunch. All rights reserved.
No content may be used or reproduced without the  author's written permission.