Home Contact Voeg toe aan Favorieten Print deze pagina    
Home | Voorstellen | Contact | Site Map
   Parrotbunch WebShop

  Informatie Menu
  Algemeen
  Voeding
  Verzorging
  Gedrag
  Gezondheid
  Overig

  Clickertraining Sub
  Inleiding
  Conditionering
  De Clicker
  Voorbereiding
  Target Stick
  Clicker filmpjes


 
 
  Een paar jaar terug kocht ik een puzzel speciaal gemaakt voor vogels. De bedoeling was mijn grijze roodstaart Roca te trainen in het maken van deze puzzel. Ik begon aan de training en gebruikte zowel mijn stem als wat lekkers als beloning. Helaas was het enthousiasme van Roca voor het maken van de puzzel erg laag. Wat op zijn beurt mij weer demotiveerde om met haar te trainen in het maken van de puzzel.

Toen las ik over clickertraining bij vogels, ik kende het gebruik van clickertraining bij veel andere dieren, maar had weinig gehoord over het gebruik bij vogels. Ik heb mij daar verder in verdiept en ben toen weer begonnen om Roca te trainen in het maken van de puzzel. En het was ongelooflijk hoe enthousiast ze aan de trainingen deel nam en hoe vlug ze nieuwe gedragingen leerde tijdens een trainingssessie. Ik heb daarna de clickertraining ook op een jonge agapornis van zo’n 9 weken toegepast en ook dat leverde goede prestaties op en groot enthousiasme bij de vogel. Deze trainingen heb ik gefilmd en kunt u op deze site terug vinden: 'Clicker filmpjes'.

Ik heb mij intussen verder verdiept in de mogelijkheden binnen het gebruik van clickertraining bij vogels en ben van mening dat het een zeer effectieve methode is die veel vogeleigenaren kan helpen bij het trainen van hun dier. Zowel bij het aanleren van basiscommando’s als ‘stap op’ en ‘stap af’, als wel het aanleren van trucjes en spelletjes. Maar ook bij het oplossen van problemen als bijten en schreeuwen kan naar mijn mening clickertraining met goede resultaten gebruikt worden.

Vandaar dat ik op deze site toch wat meer wil vertellen over clickertraining en hoop dat u en uw vogel(s) net zo enthousiast worden als ik en mijn vogels dat in korte tijd zijn geworden!

Leest u eerst deze 'Clickertraining Basis' aandachtig door en begin daarna met de training van uw vogel(s). Indien u en uw vogel(s) het Basis Clickeren onder de knie hebben kunt u verder met 'Clicker Trucs & Spel'.

Een Amerikaanse yahoogroup speciaal voor vogels is 'BirdClick'. Hier kunt u allerlei informatie vinden over het gebruik van de clicker en het aan- of afleren van gedrag bij uw vogel.
 

 
 
 
Algemeen | Verzorging | Voeding | Gezondheid | Gedrag | Overig | Extra

Copyright [2001-2016] Parrotbunch. All rights reserved.
No content may be used or reproduced without the  author's written permission.