Home Contact Voeg toe aan Favorieten Print deze pagina    
Home | Voorstellen | Contact | Site Map
   Parrotbunch WebShop

  Informatie Menu
  Algemeen
  Voeding
  Verzorging
  Gedrag
  Gezondheid
  Overig

  Clicker Trucs & Spel Sub
  Rondje draaien
  Ja & Nee knikken
  'Hallo' zwaaien
  Bel rinkelen
  Schreeuwen afleren
  Clicker Spel Humaan


 
 
  Het trainen met behulp van een clicker kan op zeer efficiënte manier bijdragen aan het aan- of afleren van gedrag bij dieren. De basis van het gebruik van de clicker kunt u in het volgende submenu 'Clickertraining Basis' vinden. Neemt u dit eerst door voordat u aan deze trainingen begint!

In dit submenu van 'Gedrag' kunt u meer informatie vinden over het aanleren van trucjes en spelletjes. Ook zal aandacht besteed worden aan het gebruik van de clicker bij het afleren van ongewenst gedrag, zoals b.v. overmatig schreeuwen.

Links vindt u een overzicht van de trucs & spelletjes die uitgebreid worden beschreven zodat u thuis met uw vogel en clicker aan de gang kunt.

Het doel van de meeste trucs of spelletjes is om de vogel op commando of op een handgebaar een bepaald gedrag te laten uitvoeren. Dit commando of (hand)gebaar wordt ook wel een ‘Cue’ genoemd. U zult dit woord vaker tegenkomen in de teksten.

Er zijn natuurlijk nog vele oefeningen die u uw vogel kunt aanleren nu u het basisprincipe van ‘clickertraining’ kent. De moeilijkheidsgraad van de oefeningen verschillen zoals u zult merken. Belangrijk bij het aanleren van oefeningen is altijd in kleine stapjes te werken! Ga niet verder met een volgende stap indien uw vogel de huidige stap nog niet correct uitvoert. Hoe kleiner de stapjes, hoe duidelijker het is voor de vogel en hoe sneller hij een oefening zal aanleren. Indien een oefening is aangeleerd en het dier deze op ‘cue’ uitvoert kunt u de clicker weglaten. U zult altijd (eventueel met interval) moeten blijven belonen!

Een Amerikaanse yahoogroup speciaal voor vogels is 'BirdClick'. Hier kunt u allerlei informatie vinden over het gebruik van de clicker en het aan- of afleren van gedrag bij uw vogel.
 

 
 
 
Algemeen | Verzorging | Voeding | Gezondheid | Gedrag | Overig | Extra

Copyright [2001-2016] Parrotbunch. All rights reserved.
No content may be used or reproduced without the  author's written permission.