Home Contact Voeg toe aan Favorieten Print deze pagina    
Home | Voorstellen | Contact | Site Map
   Parrotbunch WebShop

  Informatie Menu
  Algemeen
  Voeding
  Verzorging
  Gedrag
  Gezondheid
  Overig

  Clicker Trucs & Spel Sub
  Rondje draaien
  Ja & Nee knikken
  'Hallo' zwaaien
  Bel rinkelen
  Schreeuwen afleren
  Clicker Spel Humaan


 
             Leer uw vogel antwoord geven op uw vragen :-) Daar zal uw bezoek stil van worden!
 
 
Het Doel van het spel

Het doel van deze oefening is het met zijn kopje verticaal ‘op en neer’ laten bewegen alsof hij een ‘ja’ beweging maakt.

Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk - Gemiddeld - Moeilijker

Benodigdheden

 
Trainingsmethode 'Ja' Knikken

1. Plaats uw vogel op de standaard. Houdt een beloning zichtbaar voor de vogel tussen uw vingers. Zorg ervoor dat u deze net buiten het bereik van de vogel houdt. Beweeg uw hand langzaam op en neer terwijl u een ‘cue’ geeft voor dit commando. Zodra de vogel zijn kopje mee beweegt met uw hand (ook al is het een korte beweging), ‘clickt’ en beloont u hem.

2. Langzaam aan gaat u uw hand verder weg van de vogel houden terwijl u de ‘cue’ geeft. Bij het ‘op en/of neer’ bewegen van het kopje van de vogel ‘clickt’ en beloont u hem. Op het moment dat u uw hand namelijk verder van de vogel gaat houden zal hij leren begrijpen dat hij beloond wordt voor het ‘ja’ knikken.

3. Het handgebaar wordt nu langzaam verminderd terwijl u de ‘cue’ geeft. Beloon in het begin voor elke beweging in ‘op of neergaande richting’ van de kop van uw vogel. Langzaam aan gaat u dit opbouwen door uiteindelijk alleen nog te ‘clicken’ en belonen voor het enkele malen achtereen ‘op en neer’ bewegen van de kop.

Trainingsmethode 'Nee' Knikken

‘Nee knikken’. Deze oefening is bijna hetzelfde als de ‘Ja knikken’ oefening, met het verschil dat de kop nu ‘heen en weer ‘ in horizontale richting wordt bewogen door de vogel.

Belangrijk!

Aangezien beide oefeningen sterk gelijk zijn is het belangrijk dat u voor beide oefeningen duidelijk verschillende ‘cues’ gebruikt. Ook is het verstandig deze oefeningen niet direct achtereen aan te leren omdat dit tot verwarring van de vogel kan leiden.

De ‘Ja en Nee knikken’ oefeningen kunnen leuk gecombineerd worden met vragen aan uw vogel waarna u de ‘cue’ geeft en uw vogel antwoord geeft op uw vraag. - “Wil Lorre een spruitje?’ - ‘Cue’ voor ‘Nee knikken’ - “Oh, wil Lorre dan een walnoot?’ - ‘Cue voor ‘Ja knikken’

 
 
 
Algemeen | Verzorging | Voeding | Gezondheid | Gedrag | Overig | Extra

Copyright [2001-2016] Parrotbunch. All rights reserved.
No content may be used or reproduced without the  author's written permission.