Home Contact Voeg toe aan Favorieten Print deze pagina    
Home | Voorstellen | Contact | Site Map
   Parrotbunch WebShop

  Informatie Menu
  Algemeen
  Voeding
  Verzorging
  Gedrag
  Gezondheid
  Overig

  Extra's Sub
  Vermist
  Foto Album
  Filmpjes
  Aga reŁnie
  PollyVision
  Links


 
             Maak kennis met de nakomelingen bij Parrotbunch
 
  Deze pagina is speciaal opgezet voor de nakomelingen van mijn koppels agaporniden. Deze zijn naar mensen gegaan die een tamme agapornis als huisdier zochten. Zowel de foto's als bijbehorende teksten zijn door de nieuwe eigenaren verzorgt.


Flit

Flit is geboren op 12 juni 2004.

Flit woont samen met Iago (bonte boer) van 5,5 jaar en Zazu (kaketoe) van 4,5 jaar.
Hij kan prima opschieten met Iago en doet ook regelmatig zijn 'haar', zie foto links.

In ruil daarvoor krijgt hij een maaltje van Iago (die voer opgeeft voor Filtje). Hij gaat regelmatig mee naar buiten: Naar het bos, de hond uitlaten, boodschappen doen etc. Flit vindt het allemaal schitterend!

Flit is een vreetzak eerst klas (dat was hij al bij JC), maar hat heeft Ūe ook wel nodig met zo'n actieve levensstijl :-)

Wil je meer over Filt weten dan kun je terecht op zijn eigen website: http://www.fluffies.org/agapornis-roseicollis.htm


Jib

Jib is geboren op 8 maart 2003 en op Koninginnedag 2003 heb ik haar opgehaald. In iets meer dan een jaar tijd is ze uitgegroeid van een kleine vogel die zo nu en dan nog van haar stok afviel en het liefst pap en fruithapjes at, tot een volwassen vogel die weet wat ze wil, wat ze wel en niet mag en gek is op aandacht.

Het leukste aan haar vind ik dat ze heel sociaal is naar mensen en dieren en de typische ĎJib-dingení: Schommelen en alles dat rood is of iemand die iets roods aan heeft vindt ze helemaal geweldig.

 

Buiten de kooi is ze zindelijk: ze gaat op commando maar geeft ook aan wanneer ze moet. Als ik boos op haar ben geweest is ze dat in sommige gevallen ook op mij: dan draait ze haar rug naar me toe om mij vervolgens helemaal te negeren. Een pittige tante dus.

Kortom een gezellige, aanhankelijke en slimme vogel die goed moet weten wie de baas is en die ik overal zonder problemen mee naartoe kan nemen.

Miriam


Meka & Jani

Dit zijn Meka, geboren 4-5-2003 en Jani, geboren 16-5-2003. Ik had heel bewust gekozen voor 2 baby-agapornissen en tot nu toe valt dat nog geen seconde tegen. Van het begin af aan heb ik ze heel veel in de hand gehad en veel buiten de kooi laten vertoeven ze zijn en blijven daardoor veel op de mens gericht, terwijl, als ze in hun kooi zitten, ze zich toch echt gedragen als lovebirds want dan zitten ze elkaar te voeren en te poetsen.

 

 

Ze hebben allebei een heel verschillend karakter, dit was al zo in het nest en dat is zo gebleven. Meka is nieuwsgierig, haantje de voorste, voor niets en niemand bang. Jani is wat terug houdender, kijkt eerst de kat uit de boom en richt zich dan op Meka waar die gaat, gaat hij ook. Het is echt genieten met 2 aga's.

Annie en Wim


Stanley 

Mijn baasjes zijn best wel lief voor mij. Iedere morgen wanneer zij beneden komen en ik dan rustig wakker wordt maken zij hun eten klaar en mag ik uit de kooi. Ik eet dan met hun mee. De ene keer yoghurt met muesli, de andere keer boterham met kaas. Maar vaak kan ik niet kiezen en neem ik van alles wat. Drie keer per week nog even 10 minuutjes kroelen op de bank voordat de tweede baas de deur uit gaat en ik dan weer de kooi in moet. Wanneer zij weer thuis komen. dan weet ik niet hoe snel ik weer bij hun wil zijn. Het avondeten wordt dan klaargemaakt en help ik met de groente 'schoon' maken. Het liefst duik ik in de pan, maar wanneer het woord  NEE !! komt, ben ik weer snel weg. 

 

Ik eet iedere dag met de pot mee, maar in de kooi heb ik nog altijd mijn pellets. En ik drink ook van alles.; water, thee, jus d'orange, vooral Palm en Amaretto vindt ik het lekkerst maar daar mag ik niets van hebben. Mijn bedje wordt regelmatig in de was gegooid en dan ben ik de volgende morgen bijna niet uit bed te krijgen, heerlijk zo'n schoon bedje. Van de zomer heb ik lekker in de schaduw genoten van het buitenleven, terwijl mijn baasjes druk bezig waren met het bestraten van de voortuin. Ik ben vorig jaar vaak buiten geweest omdat mijn baasjes ook zo vaak buiten waren. Want zij vinden het heel zielig om mij binnen te laten terwijl zij in de tuin bezig zijn. 

Ik ben ontzettend nieuwsgierig en wil graag overal in kruipen. Ook ben ik al een keer wezen uit logeren bij een ander soortgenoot, maar hij was mij veel te schuw, terwijl ik alleen maar met hem wilde spelen. Kinderen vinden mij lief en ik hun ook. Ik wil heel graag geaaid en geknuffeld worden en ben ook makkelijk te pakken. Alleen wanneer het mij te veel wordt vlieg ik weg, maar ben dan toch weer snel terug. Ik kan best wel schel fluiten. Er is 'n keertje gemeten hoe hard er uit mijn keeltje komt. 107 decibel ! Hard he? En dat voor een agapornis van 45 gram.

Stanley, Mat en Sandra

 


Japie

Na helaas vroegtijdig overlijden van een agapornide fischerie, welke wij bij een gewone dingen te interesseren. Het is geen vogel, die op je vinger komt zitten, maar hij komt ons constant opzoeken als hij uit de kooi mag. Kortom een echt gezelschapsdier. Hij is ook niet bang voor visite. Ook die zoekt hij op. Verder fluit hij mijn herkennings-melodie en zegt hij zijn naam althans je herkent de klanken. Ook het klakken van mijn tong, doet hij na! Hij is gek op besproeien met de plantenspuit (indirect sproeien). Wij en ik denk ook Japie zijn erg blij. Hierbij nog een aantal foto's van hem, zodat je kan zien dat hij het naar zijn zin heeft!

Groetjes van Kitty en Peter

 


Coco en Zilla

Dit is Coco zij is twee jaar en de oudste van de twee. En ze heeft sinds vier maanden een maatje er bij gekregen en dat is Zilla. Het gaat met zijn tweeŽn goed . Maar dat is sinds kort eigelijk. Maar het mooiste van alles is ze kunnen niet met elkaar en niet zonder elkaar. Maar ik krijg nu het idee dat Coco het wel leuk begint te vinden nog een vriendje erbij te hebben. En Zilla heeft natuurlijk nog een voorbeeld van Coco. Het leukste is dat Zilla alle geluiden van Coco overneemt. Want wij hebben Coco het spelletje kiekeboe geleerd en nu zegt Zilla ook kiekeboe en een paar fluitjes van ons die ze normaal niet zouden doen.

Op de klimbomen vinden ze het alle twee helemaal te gek. En vooral Zilla vindt het helemaal te gek. Die loopt aan alles te knagen en te springen; ja zoín klimboom is echt geweldig voor ze. En ze zitten alle twee in een aparte kooi, maar af en toe proberen we ze bij elkaar in te doen. Coco en Zilla hebben ook een knoop doekje met allerlei knoopjes er aan en die kunnen ze er dan af bijten en slopen en zilla vindt dat het einde zo te zien.

Robert & Trudie

 


Moos ,geboren op 24-06-02.

Ik neem Moos overal mee naar toe, wassen, koken en stofzuigen, hij vindt het allemaal erg interessant. Ook gaat hij mee naar buiten en dat vindt hij prachtig want dan hoort hij alle andere vogels fluiten. Nu is het te koud, maar als hij vogels hoort wilt hij voor het raam kijken.

Ik heb 3 honden (Shih-Tzu) en dat vindt Moos helemaal het einde,inmiddels is hij ze de baas. Als mijn honden brokken eten en Moos ziet dat dan jaagt hij ze weg en gaat hij eraan knabbelen. Moos is gek op water en 1 keer per week gaat hij mee onder de douche dan gaat hij op je schouder zitten of op je hoofd. Als hij heel erg nat is mag ik hem met een handdoek droog wrijven. Moos vindt het nog steeds fijn om zo af en toe een fruithapje te krijgen,ook is hij gek op knuffelen, soms zitten we wel een half uurtje samen op de bank en dan mag ik alles met hem doen.

Hij zit dan in het holletje van mijn hand en zet zijn veren uit zodat hij helemaal bol is, zijn kopje gaat scheef en zijn ogen zijn dicht en dan zit hij helemaal te genieten, maar als ik stop en hij heeft er nog niet genoeg van dan duwt hij met zijn kopje tegen je hand en moet je door gaan met knuffelen. Zo heerlijk knuffelen doet Moos alleen als we samen zijn en als mijn vader op bezoek is wordt hij heel on deugend. Moos is een vrolijk, sociaal maar heel eigenwijs vogeltje.

Bianca SchooPim  

Ik kan alleen maar zeggen dat we zo ontzettend gelukkig met Pim zijn. Hij is zo ontzettend lief en zo ontzettend tam. Hij gaat overal zo wat mee naartoe. Hij vind het prachtig buiten. Van de zomer heeft hij bij m'n ouders in de tuin kennis gemaakt met musjes nou die vond ie echt ontzettend leuk maar nu is het een beetje te koud, dus kijkt ie uit het raam naar ze en zit ie te fluiten naar ze. Hij heeft echt zulke leuke trekjes en hij is zo eigenwijs. Als ik in bad ga gaat hij ook badderen met mij en zit altijd bij ons en als we gaan eten en we eten brood, plukt ie je hele broodje kaal, hij vind echt alles lekker. Hij drinkt ook altijd bij Ronald melk uit zijn glas. Hij is echt gek op mijn vriend die is vaak thuis, hij is daarom bijna altijd bij hem. Hij wilt ook dat je over zijn koppie gaat aaien en als je dan je hand neer legt gaat ie met zijn koppie er tegen duwen van kriebel mij even. Hij gaat ons nu ook voeren dan kropt ie z'n eten op een gaat ie naar je mond. Het is volgens mij wel een geval apart hij is zo lief, als ie bij me zit kan ik echt alles doen zoals stofzuigen of zo hij blijft gewoon zitten.

We hebben sinds kort ook een vriendje voor hem. Een konijn dat is echt geweldig Pim gaat gewoon op hem zitten en het konijn doet niks en ze spelen ook samen. Ik heb een afwasteil met stro er in voor het konijn maar ze zitten er samen in met het stro te spelen en Pim wilt ook het konijn z'n eten opeten en dan zitten ze samen in ťťn hok. Hij is ook mee geweest naar Zeeland dit jaar daar heeft ie heerlijk door het gras gehopst en zitten spelen, en op een gegeven moment horen we nog een agapornis geluidje vloog er dus gewoon een los toen ging Pim heel hard terug fluiten. S. Moerman

 


Zico

Op mooie dagen gaat Zico altijd mee naar het bos, hij is gekortwiekt en kan niet wegvliegen. Sommige mensen vinden het zielig, maar je zou hem eens moeten zien genieten en fluiten naar de andere vogels, dan ben je meteen overtuigt dat het NIET zielig is! Volwassenen valt het vaak niet eens op, kinderen wel! Die zijn heel allert,"Kijk mam, dat meisje heeft een vogel in dat tasje!" De ouders reageren dan:"Tuurlijk, kom nu maar..." Lachen!

Zico laat zich af en toe ook knuffelen, dan draait hij zijn kopje helemaal scheef en gaan z'n oogjes dicht, echt geweldig!Maar dat wil alleen wanneer hij goed moe gemaakt is, dus sproeien en laten spelen/rennen om de energie kwijt te kunnen. Het zijn niet voor niets de Jack Russels onder de vogels!Vooral truien met (glimmende) ritsen en bloesjes met knopen moeten het ontgelden, net een kraai!

Iedere ochtend voor ik naar mijn werk ga, gaat Zico mee de badkamer in om te sproeien.Met het ontbijt krijgt hij een klein schaaltje met wat yoghurt en fruit, ook dan zit hij er gezellig bij. Maar... wanneer hij vervelend wordt en mijn eten wil eten gaat hij zonder pardon even op de grond... Kortom; Een ontzettend gezellig vogeltje met een eigen willetje!

M. Spijkers

 

 

 


Pimmetje

In de zomer van 2001 heb ik een agapornisje bij Jessie Claire gekocht; Pimmetje.

Lotte

 

 

 

 


Charly

Charly is nu†5 maanden oud (eind november 2001) en begint al aardig zijn kleuren te krijgen al is het allemaal nog wat licht van kleur. Hij is inmiddels dus ook al aardig aan het ruien. Het bijten, tenminste het uitproberen daarvan wat bij zijn puberjaren er nou eenmaal bij hoort, hebben we al aardig onder de knie en dus wordt het steeds leuker als hij uit zijn kooi is. Dit afleren hebben we bereikt door allemaal het consequent te verbieden en na een paar keer weet hij echt wel†wat ie mag en niet mag. Charly is verder een echte onderzoeker alles wat je doet en pakt wil hij ook zien of hebben. Zo gaat hij als je de tafel aan het dekken ben altijd onder het†tafelkleed zitten en zoekt zich er dan een weg doorheen dat vindt hij prachtig.

 

Verder heeft ie eens in de paar dagen erg veel zin om te badderen, hij gaat dan in de gootsteen zitten en als je dan de kraan laat druppelen gaat hij er onderdoor op z'n buik erg leuk dus. Hij krijgt vaak een stukje van een kaakje en weet†precies als je de koektrommel pakt. Hij houdt dus ook behoorlijk van eten dit is ook te merken tijdens het eten van ons, dat is bijna niet te doen als hij er uit is. Dan loopt hij dwars over je bord te banjeren. Dus al met al is Charly een erg slimme en onderzoekende en dus spelende vogel. 

W. Franke


Sammie   

Sammie is geboren op 7 juni 2001. Het is een heel mooi Agapornisje, maar ook zeer eigenwijs. Het is een beestje met een eigen willetje. Bijvoorbeeld vindt hij het niet leuk als we televisie kijken, dus dan gaat hij de afstandsbediening slopen, wat hem ook al aardig gelukt is. Verder weet hij het dondersgoed, als we hem willen vangen. Dan gaat meneer bovenop de spiegel of op een schilderij zitten, zo hoog dat wij er nooit bij kunnen komen. En dan hoor je hem lachen hoor!  

 Het is ook wel een schatje, zoals hij bij mij op mijn schouder of arm gaat zitten en dan kusjes gaat geven. Als de papagaai Pino de trap op loopt, zie je hem er achteraan huppen, dit is een erg schattig gezicht. Hij eet niets uit onze hand, maar als Pino iets in zijn bek heeft, wil hij het er persoonlijk uit halen, maar daar is Pino natuurlijk niet van gediend.

Samenvattend: eigenwijs, maar erg schattig.

A. Brozius


Jackie 

  

Jackie is verkikkerd op vuilniszakken. Het liefst kruipt hij door de zak heen!

Ook vindt hij het leuk om een volle zak te slopen. J. Lokker

 

 

 

 


 
 
 
Algemeen | Verzorging | Voeding | Gezondheid | Gedrag | Overig | Extra

Copyright [2001-2016] Parrotbunch. All rights reserved.
No content may be used or reproduced without the  author's written permission.