Home Contact Voeg toe aan Favorieten Print deze pagina    
Home | Voorstellen | Contact | Site Map
   Parrotbunch WebShop

  Informatie Menu
  Algemeen
  Voeding
  Verzorging
  Gedrag
  Gezondheid
  Overig

  Verzorging Sub
  Kooi & zitstokken
  Standaard
  Speelgoed
  Maak zelf speelgoed
  Spelletjes
  Vakantie
  Douchen & Slapen


 
             Tip: hang speeltjes aan een standaard zodat uw vogel zich hiermee kan vermaken.
 
  Al een paar jaar maken mijn vogels gebruik van twee standaards. Een Parrottower en een simpele, kleine, houten standaard. Een paar belangrijke eisen die ik stel aan een standaard zijn de volgende:
  • gemakkelijk en goed te reinigen

  • gemakkelijk te transporteren

  • prettige zitgelegenheid voor de vogel

  • mogelijkheid voor het ophangen van speeltjes

Beide standaards voldoen aan deze punten.

 

 

De Parrottower (te koop bij oa www.24parrot.com) is een grote standaard die bij mij voornamelijk in één kamer staat. Hij is zeer licht in gewicht en heeft wieltjes waardoor hij gemakkelijk te verplaatsen is. Hij is zeer snel in en uit elkaar te zetten. Doordat de zitstokken op veel verschillende manieren/standen geplaatst kunnen worden kun je regelmatig een 'nieuwe' standaard voor je vogel creëren. De Parrottower (zie foto links) is gemakkelijk te reinigen en je kunt op de bodemplaat een krant neerleggen.

Ik plaats de Parrottower regelmatig onder de douche om hem schoon te maken. Aangezien de Parrottower voor het grootste deel uit kunstof bestaat op één bout in het midden en in de wieltjes na, is dit goed mogelijk.

De standaard parrottower bevat 2 dubbele en 4 enkele zitstokken. Ik heb de parrottower uitgebreid met 1 extra dubbele zitstok en 2 manzanita-houten (hardhout) zitstokken.

 

 

De kleine standaard is eigenlijk een wijnrekje bij de Ikea vandaan. Het is het model 'Hutten' en kost € 6,95 (zie foto rechts). Door hem iets anders op te bouwen kun je een geweldig praktische standaard verkrijgen.  Deze standaard is zo gemakkelijk in gebruik dat ik hem zeer regelmatig in verschillende situaties gebruik. Zo gebruik ik hem als douchestandaard, tafelstandaard, trainingstandaard etc. Hij gaat ook mee als ik naar vrienden/kennissen ga en één of meerdere vogels gaan mee. Ikea 'Hutten' De Hutten bestaat in totaal uit 5 houten onderdelen. Deze kunt u door ze met de bijgeleverde schroeven op verschillende manieren in elkaar zetten. Hieronder ziet u een foto (foto1) van de losse onderdelen.

 

foto 1

 

De meest simpele standaard creëert u door één onderdeel van 4 treden tegen één onderdeel van 2 treden te schroeven.

foto 2

 

De gaatjes zijn al voorgeboord. Het resultaat ziet u op de volgende twee foto's.

 

foto 3 foto 4

 

U ziet dat u de standaard ook weer op twee manieren kunt plaatsen. Op de linker foto 3 is het voor de vogel moeilijker om van de standaard af te klimmen. Deze vorm van standaard is zeer gemakkelijk bij o.a. training. De standaard kan ook zo geplaatst worden zoals op de bovenste foto (foto 2). Op deze manier gebruik ik de standaard het meest. Je kunt dan namelijk heel gemakkelijk een krant eronder leggen waarop de standaard rust. Ontlasting word zo op de krant gedeponeerd en bij wind (bv van het wapperen met de vleugels van de vogel) blijft de krant goed liggen. Ook gebruik ik deze vorm van standaard als ik de vogels mee onder de douche meeneem. De standaard staat zo erg stabiel en blijft goed staan tijdens een wilde douchebeurt door de vogels. Maar er zijn natuurlijk nog veel meer mogelijkheden met de onderdelen van de Hutten. Hieronder ziet u een ander voorbeeld.

 

Veel gaatjes zijn al voorgeboord, maar indien u een boor heeft kunt u natuurlijk nog veel meer andere mogelijkheden bedenken. U zou ook b.v. twee of meer pakken Hutten kunnen aanschaffen en deze gebruiken bij de bouw van een grotere speelstandaard. Natuurlijk zijn er nog veel meer opties voor een handige, leuke standaard voor uw vogel(s), hierboven heb ik enkel wat verteld over mijn standaards. Maar u kunt ook een kant-en-klare standaard kopen in dierenwinkels of er een maken van verse wilgentakken. Aan een standaard kunnen speeltjes, touwen, schommels etc worden gehangen ter vermaak van uw vogel(s).


Bij het gebruik van een standaard bij training is het vaak handig om een simpele standaard te gebruiken. Op deze manier kan uw vogel niet alle kanten op rennen/klimmen tijdens de training en wordt hij niet al te veel afgeleid door speeltjes etc die aan de standaard hangen.

 

Hieronder ziet u een speelstandaard gemaakt door mevr. Heijdra voor haar agapornis Lizzy!


 
 
 
Algemeen | Verzorging | Voeding | Gezondheid | Gedrag | Overig | Extra

Copyright [2001-2016] Parrotbunch. All rights reserved.
No content may be used or reproduced without the  author's written permission.